Alferink van Schieveen
kantoor De Woonplaats
kantoor De Woonplaats
kantoor De Woonplaats
kantoor De Woonplaats
kantoor De Woonplaats
Plaats
  • Enschede
Opdrachtgever
  • BAM Vastgoed - Bunnik
Architect
  • Rau - Amsterdam
Aannemer
  • BAM Utiliteitsbouw - Groningen
Weergave
  • Normaal
Expertise

Projectomschrijving


Het kantoorgebouw in plangebied Zuiderval biedt huisvesting aan woningcorporatie 'De Woonplaats'. Elke verdieping van het gebouw is anders doordat de contouren per verdieping van elkaar verschillen. Door een torderende beweging verspringt en verdraaid elke verdieping als een vloeiende spiraal. Het gebouw heeft dan ook maar één rechte, vlakke gevel. Voor ons als constructief adviesbureau een uitdaging van formaat!

Omschrijving constructie


Een voornamelijk in het werk gestort geheel van kolommen, betonwanden en breedplaatvloeren vormt de draagconstructie van het gebouw. Om doorstapeling van de constructie van de verspringende, gedraaide verdiepingen te realiseren, zijn een groot aantal van de gevelkolommen schuin geplaatst. De stabiliteit van het geheel wordt verzorgd door een betonnen kern met excentrisch daarvan geplaatste schijven t.b.v. torsiestabiliteit.

Gerelateerde projecten

© 2016 Alferink van Schieveen - Website door Cliqid

volg ons op: