Alferink van Schieveen
Leeuwbouw
Leeuwbouw
Leeuwbouw
Leeuwbouw
Leeuwbouw
Leeuwbouw
Plaats
  • Zwolle
Opdrachtgever
  • Leeuwbouw - Zwolle
Architect
  • 19 het atelier - Zwolle
Aannemer
  • Moes - Zwolle
Weergave
  • Portret
Expertise

Projectomschrijving

De nieuwe bedrijfshal van groothandel Leeuwbouw is gevestigd vlak naast hun bestaande kantoor op de Voorsterpoort. De bedrijfshal volgt de contouren van de kavel waardoor één van de gevels gebogen is en de ronding van de weg volgt waar de hal aan gelegen is. In de gebogen gevel zijn twee hellingbanen als inritten opgenomen voor de aanvoer van goederen. De afvoer verloopt voornamelijk via de bestaande hal door de nieuwe hal waarin aan de achterzijde een uitrit is opgenomen

Omschrijving constructie

Het gebouw heeft een volledig onderheide vloer i.v.m. het transport van vrachtwagens met staal en opslag van het staal op de vloer. Aan de gevelzijden zijn zware stellingen gemaakt voor opslag van staalplaten. Deze stellingen verzorgen tevens de stabiliteit van het gebouw en zijn geintegreerd in de dragende structuur. De overkragingen boven de inritten zijn gerealiseerd met behulp van stalen vakwerkliggers uit HEA profielen en strippen.

Gerelateerde projecten

© 2016 Alferink van Schieveen - Website door Cliqid

volg ons op: